W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Wróć

Transmisje obrad Rady Miasta

 

Podczas sesji Rady Miasta obrady transmitowane są na żywo:




 


 

 

 

Klauzula informacyjna dla uczestników Sesji Rady Miasta Jastrzębie-Zdrój

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w związku z transmitowaniem i utrwalaniem Sesji Rady Miasta jest Gmina Miasta Jastrzębie-Zdrój reprezentowana przez Prezydenta Miasta Jastrzębie-Zdrój, z siedzibą w Jastrzębiu-Zdroju, al. Józefa Piłsudskiego 60. Mogą się Państwo z nim kontaktować w następujący sposób:

·  listownie na adres siedziby administratora: 44-335 Jastrzębie-Zdrój, al. Józefa Piłsudskiego 60
·  e-mailem: miasto@um.jastrzebie.pl
·  telefonicznie: 32 47 85 100

Inspektor ochrony danych – IOD
W sprawach dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych mogą się Państwo kontaktować z wyznaczonym przez Prezydenta Miasta Jastrzębie-Zdrój inspektorem ochrony danych (IOD) w następujący sposób:
·  listownie na adres siedziby administratora: 44-335 Jastrzębie-Zdrój, al. Józefa Piłsudskiego 60
· e-mailem: iod@um.jastrzebie.pl

Cel przetwarzania oraz podstawy prawne
Będziemy przetwarzać Państwa dane osobowe w celu transmitowania i utrwalania Sesji Rady Miasta za pomocą urządzeń rejestrujących dźwięk i obraz. Przesłanką uprawniającą do przetwarzania danych jest niezbędność takiego działania do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi (art. 6 ust. 1 lit. e RODO), w związku z realizacją zasady dostępu do informacji publicznej. Następnie Państwa dane będziemy przechowywać w celu wypełnienia obowiązku archiwizacji dokumentów wynikającego z ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.

Odbiorcy danych osobowych
Sesja Rady Miasta jest transmitowana on-line na stronie esesja.tv i udostępniana w Biuletynie Informacji Publicznej Miasta Jastrzębie-Zdrój.
 
Okres przechowywania danych
Dane pozyskane w związku z transmitowaniem i utrwalaniem Sesji Rady Miasta przetwarzane (przechowywane) będą wieczyście.

Prawa osób, których dane dotyczą
W odniesieniu do danych pozyskanych w związku z transmitowaniem i utrwalaniem Sesji Rady Miasta, przysługuje Państwu:
·   prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
·   prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych, jeśli są błędne lub nieaktualne, a także prawo do ich usunięcia, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa lub w ramach sprawowania władzy publicznej;
·   prawo do ograniczenia lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
·   prawo do wniesienia skargi do Prezesa UODO (na adres Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

Obowiązek podania danych
Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji obowiązku, o którym mowa w art. 20 ust. 1 pkt 1b ustawy o samorządzie gminnym, zgodnie z którym obrady rady gminy są transmitowane i utrwalane za pomocą urządzeń rejestrujących obraz i dźwięk, oraz art. 11b ust. 2 ww. ustawy, zgodnie z którym każdy obywatel ma prawo do uzyskania informacji, wstępu na sesje rady gminy, a także dostępu do dokumentów wynikających z wykonywania zadań publicznych, w tym protokołów posiedzeń organów gminy i komisji rady gminy.

Odpowiedzialny za treść: Barbara Madera
Data wytworzenia: 06.05.2024
Opublikował w BIP: Katarzyna Abrahamczyk
Data opublikowania: 06.05.2024 11:23
Ostatnio zaktualizował: Katarzyna Abrahamczyk
Data ostatniej aktualizacji: 09.05.2024 12:40
Liczba wyświetleń: 48
Drukuj Zapisz do PDF
wersje

Przepraszamy, funkcjonalność tymczasowo niedostępna.